top of page

חקלאי הארץ זקוקים לכם! לחצו כאן להתנדבות

reliziedner5

מועצה אזורית אשכול: מבט לעבר ולהווה




מועצה אזורית אשכול, השוכנת בדרום מערב ישראל, סמוך לגבול עם רצועת עזה, מהווה מרחב ייחודי של חקלאות, קהילה ותרבות. סיפור מועצה אזורית אשכול הוא סיפור של פיתוח, עמידות והתחדשות לאורך השנים.


הקמת המועצה והתפתחותה


מועצה אזורית אשכול הוקמה בשנת 1951 ונקראה בתחילה "מועצה אזורית השלושה", על שם שלושה לוחמים שנפלו באזור. עם השנים, שונה שמה למועצה אזורית אשכול, לכבודו של לוי אשכול, ראש ממשלת ישראל השלישי, שהוביל לחיזוק ההתיישבות בנגב.


במרחב המועצה התיישבו גרעיני עלייה וחלוצים שהקימו יישובים חקלאיים וקיבוצים. חזונם היה להפוך את האזור, שהיה צחיח ושומם, למרכז חקלאי שוקק חיים. בזכות נחישותם וההשקעה בפיתוח תשתיות מים, הפכה המועצה לאחת המובילות בארץ בגידולים חקלאיים איכותיים.


חקלאות וחדשנות


מועצה אזורית אשכול מזוהה עם הישגיה המרשימים בתחום החקלאות. התוצרת כוללת ירקות, פירות ופרחים המיוצאים למדינות רבות. לצד השיטות המסורתיות, המועצה הובילה ביישום טכנולוגיות חדשניות בחקלאות, כולל מערכות השקיה חכמות וגידולים מדויקים. בנוסף, מפעלים תעשייתיים, כגון בתי אריזה ומפעלי מזון, מספקים מקומות עבודה רבים לתושבים.


קהילה ותרבות


החיים הקהילתיים במועצה מבוססים על שיתוף פעולה בין היישובים, הכוללים קיבוצים, מושבים ויישובים קהילתיים. במועצה מתקיימים אירועים תרבותיים ופסטיבלים המשלבים את התרבות המקומית עם פעילויות לכל המשפחה. מערכת החינוך נחשבת למובילה, עם דגש על חינוך ערכי וטיפוח מצוינות.


אתגרים והתמודדות


ב-7 באוקטובר 2023, במהלך מלחמת חרבות ברזל, מועצה אזורית אשכול חוותה פגיעה קשה ובלתי נתפסת. כוחות טרור חצו את הגבול מרצועת עזה ותקפו יישובים במועצה, מה שגרם לאובדן חיי אדם רבים, פגיעות גופניות ונפשיות, ונזק רב לרכוש. האירוע הוביל למעשי גבורה יוצאי דופן של תושבים, כוחות הביטחון ומתנדבים שהתגייסו לסייע ולמנוע פגיעות נוספות.


החיים באזור נאלצו להשתנות במהרה, עם דגש על שיקום, הגנה וחיזוק הקהילה. מערכות החוסן הקהילתי התגייסו לתמוך בתושבים, והמאמץ לשיקום המועצה ממשיך להוות דוגמה לעמידות ולכוח הרצון של הקהילה המקומית.


הווה ועתיד


סמיכותה של מועצה אזורית אשכול לגבול רצועת עזה הפכה אותה לחשופה לאיומים ביטחוניים. שגרת חיי התושבים הושפעה מירי רקטות ומנהרות טרור, אך למרות זאת, הקהילה מפגינה חוסן יוצא דופן. מערכת ממוגנת ופעילויות חוסן קהילתי מסייעות לתושבים להתמודד עם האתגרים.


כיום, מועצה אזורית אשכול ממשיכה לשגשג כמרכז חקלאות, קהילה ותרבות. תושבי המועצה ממשיכים לפתח את האזור, תוך שמירה על ערכי ההתיישבות והקיימות. יוזמות חדשות בתחומי האנרגיה הירוקה, חינוך וחדשנות טכנולוגית מבטיחות עתיד מבטיח לדורות הבאים.


מועצה אזורית אשכול היא דוגמה מופתית ליכולת האנושית להפריח את השממה, לבנות קהילה חזקה ולעמוד באתגרים, תוך שמירה על ערכים ותקווה לעתיד טוב יותר.


המועצה האזורית אשכול כוללת מעל 30 יישובים המתחלקים לקיבוצים, מושבים ויישובים קהילתיים:


קיבוצים: בארי, נירים, רעים, כיסופים, נחל עוז, כרם שלום,

מושבים: עין הבשור, תלמי יוסף, יבול, שדה ניצן, ישע,

יישובים קהילתיים: דקל, אוהד, תלמי אליהו



bottom of page